Aktiviteter

Bading Stubsjøen

Bademuligheter

Røstvanglia hyttegrend er det eneste hyttefeltet som ligger med direkte nærhet til Stubsjøen som er et populært utfartssted på varme sommerdager for folk i distriktet.

Dette flotte fjellvannet har fine bademuligheter for små og store. I sjøen er det lett å få en ørret på kroken både sommer og vinter.

Hyttegrenda disponerer robåter så man kan fiske fra båt eller bare ta seg en rotur når man har lyst.

Vinter- og sommeraktiviteter

Geit på tur

Om vinteren – som ofte varer fra oktober og fram til mai – kan man gå på skiturer i et fjellområde som det ikke finnes maken til! Her kan man være heldig å støte på Knutshøreinen, se ørn og jerv. Vestover strekker det seg helt til Oppdal, sydover, ca. 10 km, finner man Savalen som er en populær destinasjon med god mat, spa og familievennlige alpinbakker.

Om sommeren beiter det små flokker av kasjmirgeit, sau og skotsk høylandsfe i fjellet.
Det er mange spennende fjellvann og tjønner man kan fiske i her. Er man interessert i småviltjakt kan man kjøpe dags/helge-kort i nærheten. Storviltjakt kan også ordnes, enten på rein eller en plass i et elgjaktlag.

Det kjøres løyper opp til fjellet og til løypenettet til Savalen. Vil man til større alpinanlegg er Oppdal en ca. 45 minutters biltur unna. Østover finner man Hummelfjell alpinanlegg på veien til Røros.

Sørsjøen naturreservat

Skilt ved RV3

I sørenden av Stubsjøen finner man Sørsjøen naturreservat, dette strekker seg noen kilometer sørover på begge sider av elvene Tunna og Gløta. Her kan man padle nedover elva og bl. a. studere fugleliv og beveraktivitet.

Utdrag fra tekst om reservatet: “Sørsjøen naturreservat i Tynset kommune ble opprettet 18. desember 1981. Naturreservatet dekker et areal på 3.200 dekar. Formålet med fredningen er å bevare et viktig våtmarksområde i sin naturgitte tilstand og å verne om vegetasjonen, det karakteristiske og interessante fuglelivet og annet dyreliv som naturlig er knyttet til området.”
Er man interessert i fugler er dette et unikt område! Ved Stubsjøen er det bygget et fugletårn hvor man kan studere mange arter på nært hold. Les her: Norsk Ornitologisk Forening – Artikkel om fugletårnet

fugletårn

Tynset kommune og Fylkesmannen i Hedmark har laget denne fine brosjyren (pdf) om reservatet. Kan også fås tilsendt ved henvendelse. Denne plakaten (pdf) viser de forskjellige artene som kan observeres her!